Seinäpinnoite on lian- ja vedenpitävä ratkaisu

Seinäpinnoite on oikea ratkaisu silloin, kun haluat lisätä seinäsi kestävyyttä. Se ei vain värjää seinää vaan myös tekevät siitä esimerkiksi lian- ja vedenkestävän niin ulkona kuin sisälläkin.  Seinäpinnoitteilla voi olla seuraavia ominaisuuksia joko yhdessä tai erikseen.

 • Vedenpitävyys (niin että sammalet ja homeet eivät pääse valtaamaan alaa)
 • Naarmun- ka iskunkestävyys
 • Säänkestävyys (UV-säteily, happosateet, levät ja sammalet)
 • Kemikaalienkestävyys (epoksipinnoitteet)

Seinäpinnoitteet soveltuvat monelle eri pinnalle, ja niillä on useita ominaisuuksia, jotka tukevat seinän toimivuutta. Täältä löydät seinäpinnoitteet niin sisä- kuin ulkoseinillekin.

Seinäpinnoitteen ja -maali eivät ole sama asia

Kun puhutaan seinäpinnoitteetsa, tarkoitetaan yleensä 2-komponenttista epoksi- tai polyuretaanipinnoitetta, jossa ensimmäinen komponentti on itse maali, ja toinen kovete. Seinämaali viittaa yleensä 1-komponenttiseen peittävään maaliin, joka on tarkoitettu seinän koristamiseen.

Seinäpinnoitteet suojaavat pintoja vallitsevan ympäristön vaikutuksilta.

Seinäpinnoite ja sen 3 erityispiirrettä

tiiliseinä jonka seinäpinnoite pitää puhtaana

Nano- seinäpinnoite sopii myös sisustusseinille sillä se ei muuta opinnan ulkonäköä.

 1. Sopivat loistavasti hotelli- ja ravintola-alan tiloihin
  Seinäpinnoite soveltuu ympäristöihin, joita on rajoitettu hygieniavaatimuksilla. Tällaisia ovat esimerkiksi sairaalat, hotellit, ravintolat ja elintarvikealan tilat. Esimerkiksi Tikkurilan Argentum 20 sopii leikkaussalien ja laboratorioiden seiniin ja kattoihin.
 2. Korvaavat kylpyhuoneiden kaakelit
  Vettähylkivät ja vedenpitävät kylpyhuoneeseen tarkoitetut seinäpinnoitteet ovat oiva ratkaisu, kun kaakeleiden käyttöä halutaan välttää.
 3. Parantavat turvallisuutta
  Seinäpinnoitteisiin voidaan myös helposti lisätä pimeässä hohtavia pigmenttejä, joilla voidaan merkitä esimerkiksi poistumisteitä.

Seinäpinnoite suojaamaan maalia

Seinäpinnoitteen ei aina tarvitse olla peittävä maali vaan se voi olla myös läpinäkyvä suojaava kalvo, joka levitetään seinämaalin päälle. Nämä pinnoitteet perustuvat yleensä nanoteknologiaan ja tekevät pinnasta vesitiiviin ja helpon puhdistaa. Seinien nanopinnat ovat hyödyllisiä erityisesti kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneissa, ja keittiöissä.