ruosteenesto spray suojaa auton pakoputkea

Ruosteenesto spray ehkäisee ruosteen muodostumista

Ruosteenesto spray toimii hyvin pienehköillä metallipinnoilla, jotka ovat alttiita ruostumiselle. Suihketta voi ruiskuttaa joko uusille metallipinnoille tai esimerkiksi pinnoille, joiden maali- tai lakkakerros on vahingoittunut.

ruosteenesto spray olisi estänyt lukon ruostumisen

Lukot ja kiinnikkeet ruostuvat usein, jos niitä ai ole käsitelty ruosteenesto suihkeella

Ruosteenestosuihke suojaa ruuviliitäntöjen, lukkojen, saranoiden ja pulttien kaltaisia metallipintoja ruosteelta. Sitä voidaan myös käyttää esimerkiksi kulkuneuvoihin kuten polkupyöriin tai autoihin, joiden maalipinta on vahingoittunut.

Ruosteenestosuihkeen käytön edut:

  • Vedenkestävä
  • Suojaa ruosteelta ja korroosiolta
  • Kestää UV-säteilyä, kosteutta, korkeita lämpötiloja, alkaliliuoksia ja mineraaliöljyjä
  • Metallirakenteiden suojaava pinnoite ja pohjamaali

Sinkkispray estää ruostumisen tehokkaasti

Ruosteenesto spray voi olla joko sinkkisuihke tai muu metallille soveltuva maali. Sinkkisprayn on kuitenkin havaittu antavan pisin suoja ruostumista vastaan: siinä missä teräs normaalisti ruostuisi, sinkki hapettuukin ensin ja antaa teräspinnalle siten lisäaikaa. Sinkkiä käytetään usein myös teollisessa korroosionestossa, sillä se antaa yhden parhaista ruosteensuojista. Lisäksi sen päälle voidaan maalata, mikä parantaa suojaa entisestään.

Sinkkisuihketta myydään myöd

Ruosteenesto spray moottoripyörien, autojen ja polkupyörien osille

Saatavana on monenlaisia ruosteenestosuihkeita moottoripyöriin, autoihin ja polkupyöriin. Alla olevasta taulukosta löydät muutamia sinkkisuihkeita, joita myyvät suurimmat rautakaupat. Ruosteenesto suihke on myös tilattavissa netistä.

TuoteHinta (Ovh)
Maston Spray sinkki 400 ml15,00 €
Maston Spray vaaleasinkki (alumiini) 400 ml15,00 €
AT vaaleasinkki 400 ml10,00€
CRC Galvacolor sinkkimaali 500 ml10,00€
Motox Sinkkispray 400 ml10,00€

Ruosteenesto spray ja vaihtoehtoiset tuotteet

Ruosteenesto spray vaatii täysin puhtaan ja ruosteettoman metallipinnan toimiakseen optimaalisesti. Täydellinen ruosteenpoisto ei kuitenkaan ole aina mahdollista: esimerkiksi kiven rikkoma auton maalipinta alkaa nopeasti punertaa vahingoittuneesta kohdasta, mutta ruostetta on lähes mahdotonta poistaa täysin ennen sprayn suihkuttamista. Onneksi markkinoilla on myös ruosteen muunnin, joka poistaa ruostetta ja antaa lyhytaikaisen suojan ruostumista vastaan.

Ruosteen muunnin on hyvä vaihtoehto, kun ruosteenpoisto manuaalisesti ei meinaa onnistua. Yleinen ohje on levittää ruosteen muunninta ruosteiseen kohtaan ja muutaman viikon kuluttua suihkuttaa sinkki- tai muulla ruosteenestosuihkeella.