nanopinnoite kankaalla estää vesipisaroiden imeytymisen

Innovatiivinen nanopinnoite kotiin ja teollisuudelle

Nanopinnoite on innovatiivisen nanoteknologian pohjalta kehitetty läpinäkyvä pinnoite, joka hylkii nesteitä ja likaa sekä suojaa pintoja naarmuilta ja muilta kevyiltä vaurioilta. Riippuen pinnoitteen käyttötarkoituksesta, sillä voi olla myös muita ominaisuuksia kuten:

  • Sähkönjohtavuus
  • Eristävyys
  • Eri lämpötilojen ja lämpötilan vaihteluiden kestävyys

Nanopinnoite nimittäin yhdistyy pintaan sen sijaan, että asettuisi sen päälle kuten pinnoitteet yleensä. Se soveltuu teolliseen käyttöön, mutta myös helpottamaan arjen pikkuaskareita kuten lieden puhdistusta tai auton pesua. Nanomaalit nimittäin tunnetaan erityisesti niiden itse-puhdistavasta pinnasta.

Nanopinnoite kaikille pinnoille 

Nanopinnoite sopii lähes kaikille alustoille! Se käy kulutustavaroille yhtä hyvin kuin lääketieteellisille laitteillekin sekä autoteollisuudelle, sähkölaitteille ja jopa ilmailu- ja avaruusteollisuudelle. Nanopinnoitteet soveltuvat myös pystypintojen kuten seinien suojaamiseen. Siksi niitä käytetäänkin graffitisuojana ja seinämaalina joka ehkäisee julkista virtsaamista.

Levitysmenetelmät:

  1. Teollinen: Kiillotus tai ruiskutus
  2. Käsin: Levitys pellava- tai mikrokuituliinalla.

Helppo, käsin tehtävä levitys, yhdistettynä vettä hylkiviin etuihin, on syy sille, että nanopinnoitteesta on tullut autopinnoitteiden ykkönen.

Nanopinnoitteiden 4 parasta puolta

Nanopinnoitteita käytetään tavallisimmin tekemään materiaalista vettä ja/ tai öljyä hylkivää . Tällä saavutetaan myös se toissijainen etu, että bakteerien ja sienten ravintolähteenä sekä eräänä suurimpana ruosteen lähteenä toimiva veden kerääntyminen estetään. Nanopinnoitteet siis estävät bakteerien kasvun keittiössä ja kylpyhuoneessa sekä pitävät autosi ruosteettomana!

4 syytä luottaa nanoteknologiaan:

  1. Kestää lämpötilavaihtelut
  2. Kestää hyvin hankausta
  3. Ei näy paljaalla silmällä
  4. Erittäin kestävä ja helppo puhdistaa

Nanopinnoite kylpyhuoneeseen tai keittiöön

Nanopinnoitteet soveltuvat hyvin myös kotiin helpottamaan tiettyjen pintojen puhtaanapitoa. Erityisesti tilat, jotka ovat alttiita kosteudella, hyötyvät nanopinnoitteista. Siksi nanopinnoite on haluttu ratkaisu mm. kylpyhuoneisiin  ja keittiöihin.

nanopinnoite estää vesipisaroita leviämästä suihkukaaapin seinään

Nanopinnoite estää nesteitä leviämästä pinnalle, näin se pysyy puhtaana.

Esimerkiksi kosteat suihkutilat ovat erinomainen kasvualusta bakteereille. Bakteerien kasvu voidaan kuitenkin estää käsittelemällä pinnat nanopinnoitteella. Se nimittäin luo pinnat, jolla bakteerien on mahdoton kasvaa. Nanomaali soveltuu monille pinnoille, mutta suurin osa kotikäyttöön tarkoitetuista tuotteista toimii parhaiten lasi- ja kaakelipinnoilla.

Nämä pinnoitteet eivät vain pidä bakteereita loitolla, vaan myös helpottavat pintojen puhdistusta. Esimerkiksi lasinen saunanovi saa ajan kuluessa harmaan kalkkikerroksen, jota ei tahdo saada puhtaaksi. Nanopinnoite estää kalkin kerroksen pinnalle ja vain rätinpyyhkäisy riittää puhdistamaan pinnan.

Suomen nanopinnoitteiden asiantuntijat

Hyvä tietää: pienen pinnan nanopinnoitus onnistuu amatööriltäkin, mutta suuremmat alat vaativat ammattilaisen apua.

Tässä muutama esimerkki yrityksistä, jotka ovat erikoistuneet nanopinnoitteisiin ja luovat nanopintoja koteihin ympäri Suomen.

YRITYS ERIKOISALA
Kaakelipinnoitus Kaakelien nanopinnoitus keittiöön ja kylpyhuoneeseen
Studiokaluste OyNanoteknologiaan perustuva kalustepinnoite

Nanopinnoitteiden asentajat

NanopinnoiteyritysOsoite
Coverit OyRiimukatu 18 20380 Turku
KiiltopisteRuutihaantie 6 84100 Ylivieska
ServiceOnePalolankuja 2, 90620 Oulu