karffitin poisto ilman ammattilaisen apua on työlästä

Graffitin poisto palauttaa kiinteistösi arvon ja parantaa viihtyisyyttä

Graffiti on kiusallinen kiinteistöjen arvonalentaja ja graffitin poisto kallista, mutta välttämätöntä viihtyisän ja turvallisen tuntuisen ympäristön ylläpitämisen kannalta. Eniten graffitista kärsivät kiinteistöjen omistajat, sillä töherrykset alentavat rakennusten arvoa huomattavasti. Toisaalta graffitilla on negatiivinen vaikutus myös vallitsevaan ympäristöön. Graffitin on todettu mm. vähentävän turvallisuuden tunnetta ja rohkaisevan muihin ilkivallan muotoihin. Onneksi graffitin poisto voidaan suorittaa lyhyellä varoitusajalla turmelematta alustaa.

Poista graffiti heti, eikä viikon päästä!

Mitä kauemmin graffiti on seinässä, sitä paremmin se imeytyy ja sitä kauemmin olosuhteet pääsevät vaikuttamaan pintaan. Siksi onkin tärkeää, että töhryt poistetaan mahdollisimman pian niiden ilmestymisen jälkeen. Täältä löydät tietoa graffitin poisto menetelmistä, julkisivupesun ammattilaisista ja töherrysten pesusta kotikonstein.

Graffitin poistoaine ja muut puhdistustavat, jotka taltuttavat töherrykset

Oikea menetelmä graffitin poistoon riippuu siitä, millä aineella graffiti on tehty, mitä materiaalia alusta on, ja kauanko graffiti on ollut seinällä. Oikean menetelmään vaikuttavat myös sääolosuhteet (pakkanen/helle), ja alustan sijainti aurinkoon nähden (paisteessa/varjossa).

Yleensä graffitin poistoaine ja kuuma painepesu (80°C) yhdessä taltuttavat graffitin. Toisinaan on kuitenkin otettavat järeämmät aseet käyttöön: graffitin poisto tiiliseinästä esimerkiksi saattaa joskus vaatia vesihiekkapuhallusta, jotta töherrykset voidaan kokonaan poistaa. Sooda- ja kuumahöyrypuhallus ovat myös tehokkaita töhryn poisto tapoja, etenkin silloin, kun veden käyttö ei syystä tai toisesta ole mahdollista.

Graffitin poistoaine (orgaaninen)

Graffitin poistoaine on yleisin tapa puhdistaa töhrittyjä pintoja. Graffitin poisto kemiallisesti sopii monelle pinnalle, ja useimmat tuoteet ovat ympäristöystävällisiä, mutta tehokkaita. Monet graffitin poistoaineet ovat hieman kalliimpia kuin muut puhdistustavat. Niiden käyttöä rajoittaa myös niiden veden arkuus – graffitin poistoaine ei saa joutua kosketuksiin veden kanssa.
Sopivia kohteita: kivi-, puu-, betoni-, rapatut -, ja metallipinnat.

graffitin poisto ammattilaisen tekemänä graffitinpoistoaineella

Jotta graffitin poisto onnistuisi suojatulta pinnalta tarvitset painepesurin, kuumaa vettä ja oikean graffitin poistoaineen.

Kemiallinen graffitin poisto

Liuottimet kuten tärpätti ja maalin ohenteet sopivat myös graffitin poistoon, sillä ne liuottavat graffitimaalia. Kemiallinen graffitin poisto on helppo ja huokea tapa poistaa töhryjä, mutta kemikaalit saattavat vahingoittaa myös alla olevaa alustaa, varsinkin, jos se on maalattu.

Sopivia kohteita: kovat pinnat (yleensä maalaamattomat)

Kuumapainepesu

Kuumapainepesu on hyvä töhryn poisto menetelmä yleensä yhdistettynä kemialliseen graffitin poistoon. Kuuma vesi ja korkea paine pesevät pinnan puhtaaksi. Kuumapainepesu toimii myös, kun pinta on suojattu anti graffiti pinnoitteella. Tällöin kemikaaliksi riittää tavallinen saippua.

Sopivia kohteita: kemiallisen poistoaineen rinnalla kovat pinnat, ja alustat, joilla on graffitisuoja.

Vesihiekkapuhallus

Graffitin poisto tiiliseinästä ja muilta huokoisilta pinnoilta voidaan tehdä vesihiekkapuhalluksen avulla. Se kuluttaa pintaa niin, että töhrykin lopulta häviää. Vesihiekkapuhallus on parasta jättää amattilaisen huoleksi.

Sopivia kohteita: tiiliseinät ja muut pinnat, joilta graffiti voidaan “hioa” pois

Kuivahöyrypuhallus ja soodapuhallus

Joskus graffitin poisto on suoritettava herkälle pinnalle, joka ei siedä vesipesua. Tällöin kuivahöyrypuhallus ja soodapuhallus ovat varteen otettavia vaihtoehtoja. Ne eivät nimittäin tarvitse vettä tai muita nesteitä poistaakseen töherryksiä.

Sopivia kohteita: herkät pinnat kuten lasi ja kivi

Graffitin päälle maalaus

Halvin mahdollinen tapa päästä eroo graffitista on maalata se piiloon toisella maalilla. Jos päätät peittää graffitin maalilla, valitse korkealaatuinen ja erityisen peittävä tuote, jotta töherrys ei näy maalin alta. Parhaan peittävyyden takaamiseksi saatat joutua maalaamaan useamman kerroksen.

Sopivia kohteita: kaikki maalattavat pinnat riippuen käytettävästä maalista

Graffitin poisto käy vaivatta, kun luotat ammattilaisen apuun

Graffiti on enemmän tai vähemmän ympärivuotinen ongelma, vaikka töherrysten ilmestyminen on huipussaan keväisin, sään lämmetessä. Julkisivujen pesuun erikoistuneilla firmoilla riittää taas töitä. Graffitiongelman kasvun myötä, myös graffitin poiston ammattilaisten määrä on kasvussa.

Seuraavasta taulukosta löydät muutamia graffitin poiston ammattilaisia ympäri Suomea. Mikäli tarvitset lisätietoa graffitin poistosta tai – poistajista, ota meihin yhteyttä. Meiltä saat myös tarjoukset graffitisuoja pinnoitteille, jotta seuraavan graffitin poisto olisi helpompaa.

Graffitin poiston ammattilainenOsoiteToimialueet
Länsi Valu OyKrämertintie 2, 00620 HelsinkiEtelä-Suomi
HP-Pesu OyVanha Turuntie 34, 10420 PohjankuruEtelä-Suomi
HV Erikoispesut OyNäyttelijäntie 15 E 149, 00400 HelsinkiEspoo, Helsinki, Vantaa
Antigraffiti.fi (Other Side Custom Oy) Turun AntigraffitiPääkaupunkiseutu Turun seutu
PR CleanKelatie 10 B, 01450 VantaaHelsinki, Espoo, Vantaa, Tuusula, Sipoo, Järvenpää, Nurmijärvi, Hyvinkää

Graffitin poisto hinta ja vaikuttavat tekijät

Graffitin poisto saattaa tulla hyvinkin kalliiksi, mutta on ympäristön ja kiinteistön arvon kannalta välttämätöntä. Kemiallinen graffitinpoisto on yksi helpoimmista tavoista poistaa töherryksiä, mutta silläkin saadaan puhdistettua vain 10 metriä seinää päivässä. Graffitin poisto on työlästä, mikä näkyy myös hinnassa. Puhdistettavan alueen pinta-alasta riippuen graffitin poisto hinta on 500 ja 3000 euron välillä. Hintaan vaikuttavat myös:

  • Graffitin koko – mitä suurempi graffiti, sitä työläämpi se on poistaa
  • Puhdistettavan alustan materiaali – herkät alustat vaativat erikoiskäsittelyä, joka on yleensä työläämpää ja vaatii ammattilaiskaluston
  • Graffiti maalin laatu – mitä paremmin graffiti maali on imeytynyt pintaan, sitä vaikeampi sitä on poistaa.

Varmista, että seuraava graffitin poisto on halvempi!

Töhryn poisto on kallista, koska se vaatii järeät aseet ja paljon aikaa. Onneksi hintaa on mahdollista pienentää valmistelemalla pinta mahdollista graffitia varten. Valmistelu tehdään suojaamalla pinta graffitisuojalla, joka mahdollistaa graffitin poiston haalealla vedellä ja miedolla pesuaineella.


Graffitin poistoaine mahdollistaa graffitin poiston kotikonstein

Graffitinpoisto saattaa onnistua myös ilman ammattilaisen apua, mikäli graffitin poistoaine on tarkkaan valittu, käyttöohjetta noudatetaan ja graffitimaali tunnistetaan. Yleensä graffitin poistoa ei suositella tehtäväksi omin neuvoin, sillä väärä pesuaine ja paine saattavat vahingoittaa alustaa, mikä toisinaan johtaa mittaviin korjauskustannuksiin.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.