keraaminen pinnoite autoon suojaamassa auton maalipintaa

Keraaminen pinnoite autoon tarjoaa parhaan suojan maalipinnalle

Auton puhtaana pito ja sen kiillon säilyttäminen on työlästä, ja vaatii usein rahallisia uhrauksia. Kaikki se peseminen, puunaaminen ja vahaaminen tuntuu turhalta, kun lintu päättää ottaa juuri pestyn pinnan kohteekseen tai, kun seuraava ajo onkin hiekkatiellä sateen jälkeen. Auton pinnoitteet eivät kärsi vain mudasta ja linnuista vaan myös tekijät kuten UV-säteily, kivet, tahrat ja lika vahingoittavat niitä ja aiheuttavat kulumista. Onneksi on olemassaa keraaminen pinnoite autoon, joka mahdollistaa vaivattoman pesun ja ylläpitää uudenhohtoista kiiltoa pidempään kuin mitkään muut auton pinnoitteet.

Suunnitelmissa keraaminen pinnoite autoon? Täältä löydät kaiken tarvitsemasi tiedon keraamisen kestopinnoitteen eduista ja haitoista, levityksestä sekä tuotteista ja palveluista.

Miksi keraaminen pinnoite autoon kannattaa

Perinteisesti auton pintaa huolletaan vahauksella tai kovavahauksella, jotka kestävät muutamasta kuukaudesta vuoteen. Keraaminen pinnoite autoon puolestaan perustuu nanoteknologiaan ja muodostaa lasimaisen suojakerroksen auton pinnoitteen päälle. Tämä auton kestopinnoite antaa suojan jopa viideksi vuodeksi kerralla.

Lisäksi nanokeraaminen kestopinnoite on hydrofobinen (vettä hylkivä), kova sekä kestävää kuumuutta ja kemikaaleja. Siksi se on hyvä ratkaisu auton maalipinnan suojaamiseen. Keraaminen pinnoite autoon takaa auton maalipinnan kiiltävyyden ja tekee siitä helpon puhdistaa, koska:

auton kestopinnoita suojaamassa sinistä ja punaista autoa

Keraaminen pinnoite autoon suojaa maalipintaa, saa sen kiiltämään ja tekee siitä helppohoitoisen sekä nostaa auton jälleenmyyntiarvoa.

  • Se on hydrofobinen – keraaminen kestopinnoite hylkii vettä niin, että vesi pisarat säilyttävät muotonsa ja liukuvat pois pinnalta. Kestopinnoite autoon estää myös mudan ja hiekan kiinnittymistä pinnalle, mikä tekee pesusta helpompaa, eikä autoa tarvitse pestä yhtä usein kuin ilman keraamista pinnoitetta.
  • Suojaa UV-säteilyltä – Kun auton pinnoitteet altistuvat auringonvalolle, ne alkavat haalistua ja lopulta kuluvat niin, että pinta ruostuu. Keraaminen pinnoite suojelee auton maalipintaa auringonvalon aiheuttamalta kulumiselta.
  • Parantaa kiiltoa – Auton kestopinnoite on suojaava, itsepuhdistuva auton pinnoite, jolla on lasimainen ulkomuoto, joka tekee pinnasta erittäin kiiltävän.
  • Kestää kemikaaliroiskeita ja tiesuolaa – Happamat nesteet (myös lintujen jätökset ja kuolleet hyönteiset) ja tiesuola syövyttävät maalipintaa, mutta keraaminen pinnoite estää näitä tekijöitä vaikuttamasta auton maaliin.

Mikä tekee kestopinnoitteesta paremman kuin muut auton pinnoitteet

Auton omistajat hakevat yleensä pinnoitetta, joka tarjoaa pitkäaikaisen suojan ja tekee maalipinnasta helppohoitoisen sekä ylläpitää auton jälleenmyyntiarvoa. Autoilijoiden yleisin valinta on vahaus, joka on selkeästi halvempi vaihtoehto kuin muut auton pinnoitteet. Vahaus ei kuitenkaan ole kestävin sillä se tulee suorittaa ainakin kaksi kertaa vuodessa, jotta pinta pysyy suojattuna tiesuolalta ja auringonvalolta. Kovavahaus ei juuri eroa tavallisesta vahauksesta muuten kuin että se suojaa auton maalia noin vuoden ja on hieman kalliimpi ratkaisu.

Pitkäikäisin ratkaisu on auton kestopinnoite, joka tuotteesta riippuen suojaa jopa viisi vuotta kerralla. Toisaalta viiden vuoden suoja näkyy myös hinnassa: keraaminen pinnoite autoon on selkeästi kallein vaihtoehto.

Vertailun vuoksi, sijoitimme nämä auton pinnoitteet taulukkoon, josta näet niiden keskimääräiset hinnat ja keston.

Auton pinnoiteKestoKeskimääräinen hinta
Vahaus4-6 kuukautta50 €
Kovavahaus1 vuosi120 €
Auton kestopinnoite1-5 vuotta350 €

Auton kestopinnoite on ammattilaisen heiniä – valmistelu ja levitys

Koska keraaminen pinnoite autoon on melko hintava sijoitus, lopputuloksenkin odotetaan olevan hinnan arvoinen. Keraaminen kestopinnoite ei ole mikään helppo levitettävä: pinnan valmistelu on suoritettava huolella, eikä asennuksen aikana pinnalle saa päästä pienintäkään pölyhiukkasta. Siksi kannattaakin jättää auton keraamisen pinnoitteen asennus suosiolla ammattilaisille. Palvelu lisää tietysti hintaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.  Suomessa auton kestopinnoitus maksaa noin 400 €, sisältäen perusteellisen valmistelun ja laatutuotteen. Pidä myös mielessä, että itse pinnoite ei yleensä ole kalleinta, vaan valmistelu ja pinnoitustyöt aiheuttavat suurimmat kustannukset.

Keraaminen pinnoite autoon voidaan asentaa myös kotioloissa, mutta projektin onnistumisesta ei voida antaa takeita. Artikkelin lopusta löydät joitakin tuotteita, jotka sopivat kotikäyttöön.

Keraaminen pinnoite autoon syntyy näillä tuotteilla

Vaikka paras auton kestopinnoite saadaankin aikaan antamalla ammattilaiseen valmistella pinta ja levittää pinnoite, jotkin tuotteet sopivat myös kotikäyttöön. Keräsimme alla olevaan taulukkoon kestopinnoitteen tuote- ja hintatietoja , jotta tiedät mihin olet ryhtymässä, mikäli haaveilet kestopinnoitteesta. Huomaa, että nämä hinnat on tarkoitettu vain suuntaa-antaviksi.

Auton kestopinnoiteKestoHinta (ovh)
Gtechniq EXOv3 Uldra Durable Hybrid Coating (30 ml)2 vuotta65 €
Kestopinnoite Crystal Serum Light (30 ml)3-5 vuotta90 €
Dodo Juice Supernatural Infinity Paint (30 ml) 1-2 vuotta56 €
Korrek PRO TFC (350 ml)4 kuukautta25 €
Nanolex Si3D (30 ml)2 vuotta43 €

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.